הממשלה אישרה את היעדים להפחתת פליטות גזי החממה

ביום א', 21/9/2015 אישרה ממשלת ישראל, לאחר תלאות רבות, את התכנית להפחתת פליטות גזי החממה לקראת ועידת האקלים בפריז שתתקיים בחודשים נובמבר-דצמבר השנה.

במהלך יולי פורסמו המלצות המשרד להגנת הסביבה ליעד הלאומי להפחתת פליטות גזי החממה ולשילוב אנרגיות מתחדשות. על פי ההמלצות, על ישראל להתאים עצמה למדינות ה-OECD ולהפחית כ-30% מפליטות גזי החממה עד לשנת 2030, כלומר בין 30-34 מיליון טון גזי חממה. יעד זה יושג שאמצעות תעדוף גז טבעי על פני פחם ביצור חשמל; הקמת קרן לאומית להתייעלות אנרגטית; יצירת תמריץ כלכלי ליצרני החשמל להשקיע בחיסכון בחשמל; אימוץ תקן לבניה ירוקה בבניה חדשה בכל הארץ; ופיתוח מערך התחבורה הציבורית.

את ההמלצות גיבש צוות בין-משרדי שבחן באופן מקיף את הנושא בסקטורים תעשייתיים, מסחריים וחקלאיים שונים ואף הציג תרחיש כלכלי ריאלי לשנת 2030 – חיסכון של כ-125 מיליארד ₪ למשק.

אולם בין המשרד להגנת הסביבה למשרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים נתגלעה מחלוקת, כיוון שמשרד האנרגיה דרש יעדים מחמירים פחות, שלא יפגעו באספקת החשמל.

מחלוקת זו הסתיימה לאחר שהמשרדים אכן הגיעו להסכמה, אם כי התכנית המאושרת מרוככת יותר והוחלט בה על יעד של 25% בהפחתת הפליטות בשנת 2030 (במקום 30% עליהם המליצו המשרד להגנת הסביבה). האמצעי המרכזי להפחתת הפליטות הוא יצור חשמל מאנרגיות מתחדשות. גם כאן נקבע יעד נמוך יותר של 17% לפחות מסך כל צריכת החשמל בארץ בשנת 2030 (היעד המקורי עמד על 22%-35%). בנוסף הוחלט גם על יעד של צמצום צריכת החשמל בשיעור של 17% באמצעות עידוד בניה ירוקה ומתן מענקים לפרויקטים בתעשייה וכן צמצום הנסועה (קילומטראז') הפרטית בשיעור של 20% באמצעות שיפור מערכות הסעת ההמונים, מעבר לשימוש בגז דחוס ברכבי דיזל כבדים והפחתת רמות זיהום האוויר במרכזי הערים.

חשוב לציין שועידת האקלים בפריז תתמקד באיום התחממות כדור הארץ והיעד המרכזי המבוקש הוא להגיע לכדי הסכם לפיו תתחייבנה כל מדינות העולם להפחתת פליטות גזי החממה.

לקראת הועידה נדרשו ממשלות המדינות המשתתפות להגיש את התחייבותן להפחתת פליטות גזי החממה. עד כה הגישו 36 מדינות התחייבות זו. הגדילו לעשות מדינות אירופה, שהודיעו על כוונתן להפחית עד סוף העשור הבא 40% מהגזים שפלטו בשנת 1990.

לעדכונים שוטפים, להרשמה למנוי וליעוץ בנושאי סביבה ובטיחות, אתם מוזמנים לפנות אלינו – info@ehs-regulation.co.il

השארת תגובה

פוסטים נוספים

חוק אוויר נקי – המהפכה אז והיום

חוק אוויר נקי הוא אבן דרך ראשונה ומשמעותית בהסדרת תחום איכות האוויר בישראל והוא נחשב עד היום לאחר מחוקי שמירת איכות הסביבה החשובים ביותר בתולדות המדינה.  החוק הוא הוא יוזמה מבורכת של עמותת אדם טבע ודין והוא מבוסס על חוק אוויר נקי שנחקק בארצות הברית בשנת 1963. הוא אושר בכנסת ביולי 2008, ללא מתנגדים או

קראו עוד»

צו רישוי עסקים – הבסיס לרישיון עסק

רישיון עסק הוא המסמך החשוב ביותר לכל בעל עסק באשר הוא. בישראל הוא מעוגן בחקיקה ראשית – חוק רישוי עסקים, התשכ"ח-1968, אך מכיוון שחוק זה כללי מאוד ואינו כולל התייחסות פרטנית לעסקים מסוגים שונים או למצבים מסוימים, נקבע בו שבסמכותו של שר הפנים לחוקק חקיקה משנית בדמותן של תקנות וצווים. אחד הצווים המשמעותיים ביותר לחוק הוא צו

קראו עוד»

היתר רעלים – כל המידע במקום אחד

שימוש בחומרים רעילים עבור פעולות בתעשייה, במחקר, בתרבות ובסקטורים אחרים הוא עניין שכיח. אך על מנת שאדם או ארגון יוכלו לעסוק בחומרים כימיים וביולוגיים מזיקים כאלה, הוא מחויב להמציא היתר רעלים, מסמך רשמי שניתן על ידי המשרד להגנת הסביבה עם התייחסות של רשות הכבאות וההצלה ושל פיקוד העורף. מטרתו של ההיתר לאפשר אחסון, אחזקה, שינוע,

קראו עוד»

טופס רישום מנויים

כניסה

לא רשומים?

כניסה

עדיין לא נרשמת?
פתיחת שיחה
1
איך אפשר לעזור?
היי,
איך אפשר לעזור?