פורסמו הנחיות לדיגום ולאנליזה של פסולת מסוכנת

המשרד להגנת הסביבה פרסם מסמך הנחיות לדיגום ולאנליזה של פסולת מסוכנת. מסמך זה משלים את המדריך לסיווג פסולת מסוכנת שפורסם ביולי 2017 ושנועד לסייע ליצרני פסולת, למפעלי טיפול ולרשויות, לנהל נכון את תחום הפסולת.

המסמך מציג הוראות והנחיות ללקיחת דיגום מייצג בהתאם לסוג הפסולת ולאופן אחסונה וכן מפרט את בדיקות המעבדה שיש לבצע לדיגומים. מטרתו היא להגדיר את אופן קביעת תכונות הסיכון של הפסולת באמצעות דיגום ובדיקות מעבדה וכן ליצור אחידות באופן לקיחת הדיגום המייצג ובשיטות המעבדה המקובלות.

על פי המסמך, תכנית דיגום תוכן עבור הפסולות, בהתאם להרכבן, כשניתן לסווג הרכב זה לשלוש רמות וודאות:

  1. רמת וודאות גבוהה – כלומר, מדובר בפסולת שהרכבה ותכונותיה ידועים. שידוע כיצד היא נוצרה, שהיא מאוחסנת כיאות, כשכל הפרטים הרלוונטיים לגביה מצוינים על האריזה ושיש לגביה "הצהרת יצרן".
  2. פסולת שיש חשד או ספק לגבי זהותה – כלומר, שהרכבה ותכונותיה ידועים חלקית, אך ניתן לאסוף ולהשלים את המידע לגביה. לדוגמא, פסולת שלאחר סיווגה חלו שינויים בתהליך הייצור, או פסולת שמאוחסנת במיכלים מסומנים, אך אין מידע אמין לגבי הרכבה או מקורה.
  3. פסולת שיש להתייחס אליה כאל פסולת מסוכנת – כלומר, שהרכבה או תכונותיה לא ידועים או כמעט ולא ידועים. לדוגמא, חומרים נטושים במיכלים ללא פרטים מזהים.

תכנית הדיגום תציג את המידע המפורט ביותר על הפסולת, תגדיר את מטרת הדיגום, תזהה את הפסולת ותגדיר פרמטרים לבדיקה ואת אופן לקיחת הדיגום המייצג.

עוד קובע המסמך כי החל מה-1 בינואר 2020, כל בדיקות המעבדה לפסולת מסוכנת, תעשינה אך ורק על ידי מעבדות מוסמכות לשיטות האנליזה וההכנה לאנליזה המפורטות בו.

 

לעדכונים שוטפים, להרשמה למנוי ולייעוץ בנושאי סביבה ובטיחות, אתם מוזמנים לפנות אלינו – info@ehs-regulation.co.il

השארת תגובה

פוסטים נוספים

חוק אוויר נקי – המהפכה אז והיום

חוק אוויר נקי הוא אבן דרך ראשונה ומשמעותית בהסדרת תחום איכות האוויר בישראל והוא נחשב עד היום לאחר מחוקי שמירת איכות הסביבה החשובים ביותר בתולדות המדינה.  החוק הוא הוא יוזמה מבורכת של עמותת אדם טבע ודין והוא מבוסס על חוק אוויר נקי שנחקק בארצות הברית בשנת 1963. הוא אושר בכנסת ביולי 2008, ללא מתנגדים או

קראו עוד»

צו רישוי עסקים – הבסיס לרישיון עסק

רישיון עסק הוא המסמך החשוב ביותר לכל בעל עסק באשר הוא. בישראל הוא מעוגן בחקיקה ראשית – חוק רישוי עסקים, התשכ"ח-1968, אך מכיוון שחוק זה כללי מאוד ואינו כולל התייחסות פרטנית לעסקים מסוגים שונים או למצבים מסוימים, נקבע בו שבסמכותו של שר הפנים לחוקק חקיקה משנית בדמותן של תקנות וצווים. אחד הצווים המשמעותיים ביותר לחוק הוא צו

קראו עוד»

היתר רעלים – כל המידע במקום אחד

שימוש בחומרים רעילים עבור פעולות בתעשייה, במחקר, בתרבות ובסקטורים אחרים הוא עניין שכיח. אך על מנת שאדם או ארגון יוכלו לעסוק בחומרים כימיים וביולוגיים מזיקים כאלה, הוא מחויב להמציא היתר רעלים, מסמך רשמי שניתן על ידי המשרד להגנת הסביבה עם התייחסות של רשות הכבאות וההצלה ושל פיקוד העורף. מטרתו של ההיתר לאפשר אחסון, אחזקה, שינוע,

קראו עוד»

טופס רישום מנויים

כניסה

לא רשומים?

כניסה

עדיין לא נרשמת?
פתיחת שיחה
1
איך אפשר לעזור?
היי,
איך אפשר לעזור?