שיתוף פעולה של משרדי האוצר, האנרגיה והכלכלה הוביל למהלך של הכפלה ואפילו שילוש של המענקים למפעלים הצורכים גז טבעי ובכך למעשה חוזקו משמעותית התמריץ והעידוד של אותם מפעלים לצרוך את הגז הטבעי.
כמו כן התאימו שלושת המשרדים את תנאי הסף של קבלת המענק, כך שגם מפעלים המעוניינים לצרוך גז טבעי, אולם רשת חלוקת הגז לא צפויה להגיע אליהם בעתיד הקרוב, יוכלו לעשות זאת באמצעות מכליות CNG (גט"ד – גז טבעי דחוס) או באמצעות תחנות כוח בשיטת הקוגנרציה בהספק של עד 16 מגה וולט אמפר.
סכומי המענק ישתנו בהתאם להיקף הצריכה השנתי של המפעלים – מפעלים קטנים ובינוניים, שצריכתם השנתית היתה בין 100 אלף מ"ק ל-1 מיליון מ"ק יקבלו מענק של 1,125,000 ₪; מפעלים גדולים שצריכתם השנתית גדולה מ-1 מיליון מ"ק, יקבלו מענק של 650 אלף ₪.
המענק מתבטא בהשתתפות כספית בעלויות החיבור למערכת החלוקה של הגז הטבעי ובסיוע מימון עלויות הסבת מערכות פנימיות של הלקוח לשימוש בגז טבעי. המענק יינתן למפעלים עד לתאריך 1.4.2017 וכל עוד מחיר הנפט הממוצע לשלושה חודשים יהיה נמוך מ-$60. התקציב למענקים אלו עומד על 150 מיליון ₪ שמוענקים בשיטת "כל הקודם, זוכה".
על מנת לקבל את המענק, על המפעל להציג הסכם חתום עם בעל רישיון החלוקה / ספק הגט"ד / יזם תחנת הכוח והוכחה לכך ששילם לפחות 50% מדמי ההתחברות לרשת החלוקה.
חשוב לציין שעד עתה, עשרות בודדות של מפעלים בלבד (מתוך אלפי מפעלים פוטנציאליים) התחברו עד היום לרשת פעילה ומשתמשים הגז. מיעוט המפעלים מצביע על קשיים בירוקרטיים רבים, ביניהם: אי הצבת יעדים על ידי הממשלה לחיבור המפעלים לרשת הגז; פרק הזמן הארוך שלוקח למפעלים לעשות הסבה לשימוש בגז, תהליך המחייב גם היתרים של וועדות בנייה; ועיכוב הקמת רשת החלוקה מזה כ-3 שנים.
לעדכונים שוטפים, להרשמה למנוי וליעוץ בנושאי סביבה ובטיחות, אתם מוזמנים לפנות אלינו – info@ehs-regulation.co.il
עוסקת במידע משנת 2009 ובעלת חברת dignet המספקת שירותי מידע ותוכן.
בוגרת לימודי מידענות של היחידה ללימודי המשך בטכניון. מתמחה ברגולציה ובעלת ניסיון רב בהכנת מגוון סקרי שוק, דו"חות, ניוזלטרים ומצגות הדרכה.