המשרד להגנת הסביבה פרסם עדכון להנחיות להגשת בקשה להיתר פליטה.
הגרסה המעודכנת כוללת הוראות טכניות ויישומיות לגבי אופן הגשת הבקשה. כמו כן, נוספו לה גם מדריך טכני למילוי פרק האנרגיה, מקבץ טפסים מרוכז והנחיות ייחודיות לפי מגזרים בתעשייה, שבו מצויינים כל סעיפי הבקשה להיתר פליטה ומה מהם נדרש לכל מגזר תעשייתי.
הגרסה המעודכנת מבחינה בין מפעלים המבקשים היתר פליטה בפעם הראשונה, בין כאלה שמחדשים את היתר הפליטה שלהם ובין מפעלים המבקשים לבצע שינוי הפעלה משמעותי בהיתר הפליטה הקיים שלהם. כמו כן, גרסה זו מבקשת, בין היתר, פירוט מידע של תהליכי ייצור לפי ענפי פעילות וכן נתונים מורחבים על מקורות מוקדיים ולא מוקדיים. היא גם דורשת לעמוד בערך הפליטות הנמוך ביותר בטווח טכנולוגיית ה-BAT שבה הוא נדרש לעמוד.
החלק הנפרד המוקדש לאנרגיה נוסף לבקשה מתוקף החלטה משותפת של המשרד להגנת הסביבה ולמשרד האנרגיה שפורסמה כבר בתכנית הלאומית להתייעלות באנרגיה 2020-2030, ולפיה, החל משנת 2021 מפעלים הנדרשים להיתר פליטה יחויבו לאמץ את תקן ISO 50001 לניהול מערכות אנרגיה ולהחזיק בתעודה מוסמכת המאשרת עמידה בדרישות התקן.
עד יוני 2021 ניתן יהיה להגיש בקשה להיתר פליטה או לשינוי הפעלה משמעותי הן על פי הרסה הקודמת או זו החדשה, אולם מיולי 2021 נדרשים כל המפעלים לעבור להגשת בקשה על פי גירסה 5 העדכנית בלבד.
לעדכונים שוטפים, להרשמה למנוי ולייעוץ בנושאי סביבה ובטיחות, מוזמנים לפנות אלינו – info@ehs-regulation.co.il
עוסקת במידע משנת 2009 ובעלת חברת dignet המספקת שירותי מידע ותוכן.
בוגרת לימודי מידענות של היחידה ללימודי המשך בטכניון. מתמחה ברגולציה ובעלת ניסיון רב בהכנת מגוון סקרי שוק, דו"חות, ניוזלטרים ומצגות הדרכה.